lørdag 27. august 2011

MMMMM... NYYYDELIG SUSHI!!!

.
I går hadde vi besøk av gode venner og det ble laget kjempegod sushi!!
Startet kvelden med å lage sushi sammen pluss litt godt vin i glasset:)
Veldig trivelig å lage maten sammen, og for dere som ikke har prøvd å laget det selv, det er såååå enkelt!
I dag får man jo kjøpt alt av ingredienser på Rema 1000, både sushi-ris, salmalaks, fersksyltet ingefær, ja alt som man trenger...


Her er en liten "hvordan lage sushi" instruksjon:
Første du må gjøre er å lage sushirisen. Det er lurt å bruke skikkelig sushiris (f.eks. Blue Dragon) og følg instruksjonene på pakken.
Det er dette som tar litt tid da den først skylles og ligge i kaldt vann en stund (ca.20min.) for å bli kvitt overflødig stivelse. Deretter skal den kokes i 10 min. og avkjøles i ca 10 min. For at risen skal bli klebrig og lett kan formes må man blande i en sushi-eddik/sukkerblanding i risen.

Vi laget både nigiri (fisk og ris) og maki (fisk, ris og sjøgress). Man trenger selvfølgelig en god fisk (så fersk som overhodet mulig). Vi brukte salmalaks og scampi. Det er også godt med noe grønt i rullene som f.eks avokado, purre, agurk og gulerot. Tilbehør når du skal spise sushi er wasabi, soyasaus og syltet ingefær.

Noen bilder på hvordan lage maki etter at risen er kokt og alt annet er skjært opp:Gunn er klar til å vise hvordan man skal lage makirull! ;)
Marie-Louise og sushi Nori (sjøgress). Man bruker et slikt ark per makirull.
Legg nori med den matte siden ned.


Det er greit å bruke en bambusmatte for å kunne rulle de godt (ikke nødvendig, kan også bruke et kjøkkenhånkle hvis man ikke har ei matte).
Legg på et tynt lag med sushi-ris på ca. 3/4 arket.
(våte fingre er et bra tips her siden risen er så klebrig)Ønsker man den litt sterk kan man også ha et tynt lag med wasabi på risen.Legg deretter på det du ønsker å ha i rullen. Legges ca. midt på arket. Her har vi brukt scampi, gulrot, avokado og purre.


Begynn rullen ved den kanten du la risen og rull sammen makien med en fast hånd. Det er viktig at du ruller makien fast og passer på at den fester godt i skjøten, ellers faller den fra hverandre når man skjærer opp i skiver.
Skjær makien i 1 cm brede skiver. Her er det lurt å bruke en veldig skarp kniv som du tørker av og fukter mellom hver skive du skjærer. Legg makiene på et fat og server med syltet ingefær, soyasaus og wasabi.
Mmmmm..... NYYYDELIG Sushi!!!SULTENE KOKKER/GJESTER!!

Ha en fin lørdagskveld alle sammen!
Og takk for masse koselig besøk på butikken i dag:)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig om du legger igjen en kommentar!