onsdag 4. mai 2011

Springsykkel
Cornelius fikk seg en springsykkel i 2årsgave i fjor sommer. En springsykkel er en tohjulssykkel uten pedaler og den har ingen støttehjul. Barnet setter fart og bremser med føttene. Farten regulerer barnet selv ved å gå/springe på sykkelen. Med en springsykkel finner barnet raskt sin egen balanse og overgangen  til en vanlig tohjulssykkel kan i de fleste tilfeller skje uten støttehjul!

I begynnelsen vil barnet ofte gå med springsykkelen mellom beina og skyv den fremover med armene. Men det tar ikke lang tid før barnet setter seg på setet og begynner å bruke beina. Det er ikke lenge siden vi tok frem springsykkelen til Cornelius, og på de få turene han har syklet i år har han blitt en reser! Balansen har blitt fantastisk bra:) Nå springer han noen meter, løfter føttene og holder balansen sååå lett:)

Med en springsykkel er det lett for barn å komme i gang med syklingen. Med en springsykkel lærer barnet seg balanse og bedømme avstand og tempo. Bevegelseskoordinasjonen forbedres ettersom barnet lærer seg å styre og stoppe med føttene.

Sykkelen til Cornelius er kjøpt i Sverige. Gå inn å se på : http://www.springcykel.se/

Noen av dere som har prøvd denne sykkelen?! Den kan i alle fall anbefales!!:)

Katrine

2 kommentarer:

 1. Min sønn har en slik løpesykkel som han forguder.
  Han er nettopp fylt 3år og på 2 uker lærte han seg å "sykle" på denne, han tar fart, løfter beina og suser avgårde, og for en kontroll dem har!! Tipper det blir en fryd å gå over til tohjulsykkel med pedaler. ALDRI mer tohjulsykkel med støttehjul, for en falsk trygghet! Hilsen en fornøyd og stolt mamma.

  SvarSlett
 2. Vi har en annen type av disse løpe/balansesyklene, og det er det mest geniale som eksisterer av sykler til små barn:) Eldstemann brukte den en høst,litt på våren og når han ble satt på tohjuls-sykkelen så sykla han på 123..
  Minstemann bruker den hele tiden, og vil ikke over på to-hjul...
  Mitt syn på saken er at støttehjul er håpløst.. Alle barn burde hatt en balansesyklel istedet:))

  SvarSlett

Koselig om du legger igjen en kommentar!