søndag 29. mai 2011

Saftige og litt "sunnere" hveteboller!

I dag har jeg og Cornelius baket deilige hveteboller. Fant en litt "sunnere" oppskrift, og de ble bare helt  nyyydelig!! I denne oppskriften skal du bruke et beger kesam (jeg brukte kesam vanilje) og mindre smør og sukker enn vanlig. Saftige og veeeeldige gode!!











Her er oppskriften:
  • 50 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 beger kesam vanilje
  • 2 stk egg (kan sløyfes)
  • 100 g gjær (for søte deiger)
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 23 dl hvetemel
  • ev. rosiner


FREMGANGSMÅTE

Smelt smør, tilsett melk, kesam og egg og varm til blandingen er fingervarm. Smuldre fersk gjær ut i litt av den fingervarmevæsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).
Elt sammen den fingervarme væsken, gjær, sukker, kardemomme, sukker, litt salt og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30-40 min.
Ta deigen ut på melet bakebord. Ønsker du rosiner i bollene elt det inn i deigen på bakebordet. Del deigen opp i ca 30 små biter og trill til boller. Sett bollene på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 1 time. Pensle med egg og stek i varm stekeovn 225 ºC i 10-12 min. Avkjøl på rist.


Lykke til!! :)



2 kommentarer:

  1. Elisabeth Bakken29. mai 2011 kl. 22:23

    Nammmm... Såg godt ut ja :)Den oppskrifta må æ prøv. Å så god og søt gutt du har! Med den kuleste t-skjorta så klart... ;)

    Mvh

    Elisabeth Bakken
    Pst! Har sendt dæ mail med bestillinger...

    SvarSlett
  2. Takk for det!:) Må prøv ut oppskrifta der ja;)

    SvarSlett

Koselig om du legger igjen en kommentar!