Her er oppskriften:
- 50 g smør
- 5 dl melk
- 1 beger kesam vanilje
- 2 stk egg (kan sløyfes)
- 100 g gjær (for søte deiger)
- 1,5 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
- 23 dl hvetemel
- ev. rosiner
FREMGANGSMÅTE
Smelt smør, tilsett melk, kesam og egg og varm til blandingen er fingervarm. Smuldre fersk gjær ut i litt av den fingervarmevæsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).
Elt sammen den fingervarme væsken, gjær, sukker, kardemomme, sukker, litt salt og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30-40 min.
Ta deigen ut på melet bakebord. Ønsker du rosiner i bollene elt det inn i deigen på bakebordet. Del deigen opp i ca 30 små biter og trill til boller. Sett bollene på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 1 time. Pensle med egg og stek i varm stekeovn 225 ºC i 10-12 min. Avkjøl på rist.
Lykke til!! :)
Nammmm... Såg godt ut ja :)Den oppskrifta må æ prøv. Å så god og søt gutt du har! Med den kuleste t-skjorta så klart... ;)
SvarSlettMvh
Elisabeth Bakken
Pst! Har sendt dæ mail med bestillinger...
Takk for det!:) Må prøv ut oppskrifta der ja;)
SvarSlett