søndag 29. mai 2011

Saftige og litt "sunnere" hveteboller!

I dag har jeg og Cornelius baket deilige hveteboller. Fant en litt "sunnere" oppskrift, og de ble bare helt  nyyydelig!! I denne oppskriften skal du bruke et beger kesam (jeg brukte kesam vanilje) og mindre smør og sukker enn vanlig. Saftige og veeeeldige gode!!











Her er oppskriften:
  • 50 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 beger kesam vanilje
  • 2 stk egg (kan sløyfes)
  • 100 g gjær (for søte deiger)
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 23 dl hvetemel
  • ev. rosiner


FREMGANGSMÅTE

Smelt smør, tilsett melk, kesam og egg og varm til blandingen er fingervarm. Smuldre fersk gjær ut i litt av den fingervarmevæsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).
Elt sammen den fingervarme væsken, gjær, sukker, kardemomme, sukker, litt salt og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30-40 min.
Ta deigen ut på melet bakebord. Ønsker du rosiner i bollene elt det inn i deigen på bakebordet. Del deigen opp i ca 30 små biter og trill til boller. Sett bollene på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 1 time. Pensle med egg og stek i varm stekeovn 225 ºC i 10-12 min. Avkjøl på rist.


Lykke til!! :)



Navnet "Junibacken"

Navnet på butikken vår er Junibacken, og grunnen til det er at jeg var i Stocholm den høsten da jeg gikk med butikkplaner... Vi gikk forbi museumet til Astrid Lindgren som heter "Junibacken" og tenkte da at det var et koselig navn.. Fleste på min alder er jo vokst opp med Astrid Lindgren og hennes hærlige historier om Emil i Lønneberget, Pippi, Madicken m.flere. Madicken bor på gården Junibacken., så slik ble navnet til. Helt tilfelldig!

Akkurat nå er det regn og kaldt ute.
Ikke akkurat sommertemperatur kan man si...
Her er Idas sommervise (fra Emil i Lønneberget), en koselig sommervise mens vi lengter og venter på sommervarmen.

lørdag 21. mai 2011

Innsalget for vår/sommer 2012 har startet!

I dag kom vi hjem etter noen døgn i Göteborg. Har vært på møtet med Villervalla og fått sett vår/sommer-kolleksjonen 2012 som nå skal selges inn. Skal love dere at det kommer fanstastisk mye fint til neste vår også!! Nye farger og nye mønstre...det er bare å glede seg!! Vi er i ekstase:)

Er det noen av dere som driver butikk eller har tenkt å åpne, er det bare å ta kontakt med oss hvis dere ønsker å selge Villervalla i butikken deres! Frist for innkjøp for vår/sommer-kolleksjonen 2012 er i starten av august.

Send en mail til : post@junibacken.no eller ring Björn på tlf: 98494456 eller Katrine: 91842623




Trivelige gjengen fra Villervalla. I midten er gründer og designer Hanna Håkanson.




Er det noen som skal til Göteborg i sommer, så kan jeg anbefale dere å ta turen til Haga Nygata en kjempetrivelig gate mellom Vasastaden og Linnegatan. Her finner du mange koslige cafer og små butikker med blant annet antikviteter.Og ikke minst Villervalla sin egen konseptbutikk!! Der finner man alltid mye fint, det kan jeg love dere:)




Utenfor Villervallas sin konseptbutikk i Haga Nygata. 





Adressen til butikken.



Noen bilder fra butikken innvendig..




Björn og Misqui (selger for Villervalla)



Ha en riktig god helg alle sammen!

onsdag 11. mai 2011

Vennekveld på Malvik Senter

I morgen braker det løs med medlemskveld på Malvik Senter.
Kl 20-22 blir det knalltilbud kun til medlemmene av kundeklubben:). Masse fine tilbud på Junibacken Barneklær!:)
Jeg skal legge ut alle tilbudene i morgen formiddag!

Velkommen til vennekveld:)




Registrer deg i venneklubben M-Friends:




mandag 9. mai 2011

Hærlig sommerdag i Trondheim!

Hva med en kjempetøff solhatt i det nyyyydelige været!!?
Vi har solhatter i alle farger:)
Finnes i str. 44/46, 48/50, 52/54, 56/58




Pris : 139kr (lys dongri)

Alle solhattene har regulerbar stramming bak og stjerne på toppen!


Pris: 139kr (mørk dongri)

Pris: 129kr (turkis dottstar)

Pris: 129kr (grønn dottstar)

Pris: 129kr (lilla dottstar)

Pris: 129kr (rød dottstar)



Pris: 99kr

Pris: 99kr

Pris: 99kr

Pris: 99kr

Pris: 99kr

Pris: 99kr









Ha en fin kveld!!


Katrine


torsdag 5. mai 2011

Mere sommerklær fra Villervalla i butikken!

I går kom det 9 esker med nye sommerklær fra Villervalla i butikken. Det kom shortser, t-skjorer, t-skjortbody, skjørt, capribukser, capritights, flere solhatter, kjoler, pledd, singletter og ikke mist nydelige heldrakter! Nå kan sommeren bare komme!!

Har lagt ut bilder av nesten alt under fanen "Villervalla: vår/sommer 2011".
 http://junibacken-katrine.blogspot.com/p/varsommer-2011.html

Det er bestilt opp mere av de tøffe stripete strømpebuksene (se bilde under) og de stripete t-skjortene. Dette kommer nok i løpet av neste uke.





Denne er vi nesten utsolg for i butikken. Men den kommer inn igjen i en del av størrelsene i løpet av neste uke. Finnes også i flere farger. 159kr.

Disse tøffe strømpebuksene er vi også tomme for i en del størrelser. Men har bestilt opp, så det kommer flere av disse også neste uke! Finne i str. 0-6mnd,6-12mnd, 12-18mnd, 2-3år, 4-5år,6-8år.
Finnes i flere farger(se bilder under) Pris: 139kr.







Bildene under er bare noe av det som kom i går! Husk at netsen alt kommer i mange flere farger. Ta også en titt på fanen "Villervalla:vår/sommer 2011", der ligger nesten alt som kom i går!

Ta gjerne kontakt hvis det er noe du lurer på!
Tlf.butikken: 73978430















Denne heldressen er det mange av dere som har ventet på! Finnes i str. 56-92. Pris: 179kr.
I går kom denne fargen inn pluss lilla i str 86-92. Kommer i alle farger/størrelser ganske snart!


Ha en fin dag!!

Katrine:)

onsdag 4. mai 2011

Springsykkel




Cornelius fikk seg en springsykkel i 2årsgave i fjor sommer. En springsykkel er en tohjulssykkel uten pedaler og den har ingen støttehjul. Barnet setter fart og bremser med føttene. Farten regulerer barnet selv ved å gå/springe på sykkelen. Med en springsykkel finner barnet raskt sin egen balanse og overgangen  til en vanlig tohjulssykkel kan i de fleste tilfeller skje uten støttehjul!

I begynnelsen vil barnet ofte gå med springsykkelen mellom beina og skyv den fremover med armene. Men det tar ikke lang tid før barnet setter seg på setet og begynner å bruke beina. Det er ikke lenge siden vi tok frem springsykkelen til Cornelius, og på de få turene han har syklet i år har han blitt en reser! Balansen har blitt fantastisk bra:) Nå springer han noen meter, løfter føttene og holder balansen sååå lett:)

Med en springsykkel er det lett for barn å komme i gang med syklingen. Med en springsykkel lærer barnet seg balanse og bedømme avstand og tempo. Bevegelseskoordinasjonen forbedres ettersom barnet lærer seg å styre og stoppe med føttene.

Sykkelen til Cornelius er kjøpt i Sverige. Gå inn å se på : http://www.springcykel.se/

Noen av dere som har prøvd denne sykkelen?! Den kan i alle fall anbefales!!:)

Katrine

mandag 2. mai 2011

Hærlig med vår!!

I helga har familien kosa seg maks i godværet! Det er så deilig å kan ha på vårklær og legge ullklærn langt inne i skapet. Får håpe man slipper å ta de frem igjen! Etter å ha ryddet i skapet til lillegutt så ser jeg at det er mye som har blitt alt for lite løpet av vinteren... Nå må det handles litt bomullsklær igjen!



Cornelius koser seg på bursdag hos Magnus!
Hatten han har på seg er en dongrisolhatt fra Villervalla 139kr, dongribukse fra Villervalla 229/249kr med knyting i livet/innstramming nederst  (deiligste dongribuksen han har hatt!!)
Hettegenser fra Facts 399kr. Conversesko 350/450kr (finnes i rød, sort, hvit og blå i butikken)


Søndag hadde vi en kjempedeilig dag i fjæra ved Lade.