På torsdag laget jeg cupcakes og de ble sååå saftige og så gode!
Endelig har jeg funnet en oppskrift på muffins som holder seg saftige i flere dager og de smeltet i munnen da de var nybakte!!
Et tips er å bruke vaniljekesam!
Her er oppskriften:
Indigrenser
125gr. smør
2 egg
1dl sukker
ca.2 dl vaniljekesam
1 dl.melk
4,5 dl hvetemel
2ts bakepulver
- Smelt og avkjøl smøret
- Pisk sammen egg, sukker og vaniljekesam
- Rør i det avkjølte smøret og melken, hvetemelet og bakepulver
Ha muffinsformer i et muffinsbrett, da blir muffinsene store og fine.
Fyll formene 2/3 fulle.
Stekes på rist midt i ovnen ved 175gr. ca 15-20min.
Fyll
Cupcakes bør være helt kalde før de dekoreres med krem
Ostekrem 150 gr romtemperert / myk kremost naturell
100 g mykt smør
300 g melis
Ev konditorfarge.
- Rør sammen og pisk til en glatt og luftig krem.
- Fyll i sprøytepose og dekorer cupcakes.
NYYYYT DEILIGE CUPCAKES!!:)
Et tips: på Åhlens har de mange fine og søte muffinsformer i flere fassonger!!
Her er det dåp i morgen og dagen i dag går til å lage mat, pynte bord osv.
Har fått koselig besøk fra Sverige, så i kveld skal vi kose oss med lammelår!
Ha en fin helg alle sammen!
Hei!
SvarSlettJeg havnet her tilfeldig da jeg googlet muffins med vaniljekesam :-) Oppskriften ble testet ut i går, og resultatet var toppers!
Det eneste jeg ikke likte, var at muffinsformene av papir ble gjennomtrukket av fett - slik at de ble mørkere i fargen. Det så ikke så delikat ut...dette har jeg opplevd flere ganger før med ulike oppskrifter.
Dine ser så fine ut. Har du klart å unngå dette problemet på en måte, eller er det bare bildene som lyver ;-)
Med vennlig hilsen
Gerd Beate
Hei!
SvarSlettDisse så fantastiske ut, skal definitivt lage de! :-) Bare lurer på hvor mange muffins du får av denne oppskriften? Skal lage til bursdag så er kjekt å vite hvor mye det blir, hehe!
Hei Elise! Er en stund siden jeg laget disse, så jeg husker dessverre ikke.. Men de er utrolig gode! Tips er å bruke to former, da det blir litt fett i formen etter steking! :)
SlettHeisann!
SvarSlettSå fantastisk ut! Vet du om det egner seg å fryse disse?
Mvh. Janet
Hvor mange muffins får du på denne oppskriften?
SvarSlettStemmer det at deigen skal være veldig fast?
SvarSlett