lørdag 17. september 2011

Kjempedeilige og saftige muffins/cupcakes!

På torsdag laget jeg cupcakes og de ble sååå saftige og så gode!
Endelig har jeg funnet en oppskrift på muffins som holder seg saftige i flere dager og de smeltet i munnen da de var nybakte!!
Et tips er å bruke vaniljekesam!

Her er oppskriften:

Indigrenser

125gr. smør
2 egg
1dl sukker
ca.2 dl vaniljekesam
1 dl.melk
4,5 dl hvetemel
2ts bakepulver

  • Smelt og avkjøl smøret
  • Pisk sammen egg, sukker og vaniljekesam
  • Rør i det avkjølte smøret og melken, hvetemelet og bakepulver
Ha muffinsformer i et muffinsbrett, da blir muffinsene store og fine.
 Fyll formene 2/3 fulle.
Stekes på rist midt i ovnen ved 175gr. ca 15-20min.

Fyll

Cupcakes bør være helt kalde før de dekoreres med krem

Ostekrem 150 gr romtemperert / myk kremost naturell
100 g mykt smør
300 g melis
Ev konditorfarge.
  • Rør sammen og pisk til en glatt og luftig krem.
  • Fyll i sprøytepose og dekorer cupcakes.
NYYYYT DEILIGE CUPCAKES!!:)










 Et tips: på Åhlens har de mange fine og søte muffinsformer i flere fassonger!!


Her er det dåp i morgen og dagen i dag går til å lage mat, pynte bord osv.
Har fått koselig besøk fra Sverige, så i kveld skal vi kose oss med lammelår!

Ha en fin helg alle sammen!

6 kommentarer:

  1. Hei!

    Jeg havnet her tilfeldig da jeg googlet muffins med vaniljekesam :-) Oppskriften ble testet ut i går, og resultatet var toppers!

    Det eneste jeg ikke likte, var at muffinsformene av papir ble gjennomtrukket av fett - slik at de ble mørkere i fargen. Det så ikke så delikat ut...dette har jeg opplevd flere ganger før med ulike oppskrifter.

    Dine ser så fine ut. Har du klart å unngå dette problemet på en måte, eller er det bare bildene som lyver ;-)

    Med vennlig hilsen
    Gerd Beate

    SvarSlett
  2. Hei!

    Disse så fantastiske ut, skal definitivt lage de! :-) Bare lurer på hvor mange muffins du får av denne oppskriften? Skal lage til bursdag så er kjekt å vite hvor mye det blir, hehe!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Elise! Er en stund siden jeg laget disse, så jeg husker dessverre ikke.. Men de er utrolig gode! Tips er å bruke to former, da det blir litt fett i formen etter steking! :)

      Slett
  3. Heisann!

    Så fantastisk ut! Vet du om det egner seg å fryse disse?

    Mvh. Janet

    SvarSlett
  4. Hvor mange muffins får du på denne oppskriften?

    SvarSlett
  5. Stemmer det at deigen skal være veldig fast?

    SvarSlett

Koselig om du legger igjen en kommentar!